page-header

OVER EOSN

Over ons

Het expertisecentrum voor statushouders & Nieuwkomers is opgericht om kennis, deskundigheid en ervaring betreft ondernemerschap voor statushouders en nieuwkomers aan te bieden aan gemeenten, overheid, uitvoeringsorganisatie en nieuwe en bestaande ondernemers

Waarom een expertisecentrum?

Statushouders en nieuwkomers kiezen vaker voor het ondernemen. Om partijen die betrokken zijn bij deze stap te kunnen voorzien van antwoord, advies en passend aanbod is het noodzakelijk dat de kennis en ervaring overgedragen kan worden. EOSN is hier speciaal voor opgericht.

Wij vinden dat er een groot gebrek is aan kennisbundeling en uitwisseling van ervaring en deskundigheid wat betreft ondernemerschap bij nieuwkomers. Daarom vonden wij het nuttig dat er een landelijke expertisecentrum werd opgezet waarbij de doelgroep en de organisaties elkaar, wat betreft het ondernemerschap, beter konden vinden, begrijpen en bijgestaan konden worden.

Wat wij doen

Onze focus ligt op dit moment op drie onderdelen:

  • Gemeenten, overheid en uitvoeringsorganisaties die ondersteuning nodig hebben bij het begeleiden van statushouders en nieuwkomers die ambitie hebben om te ondernemen.
  • Statushouders en nieuwkomers die (willen) starten als ondernemer of gevestigde ondernemers zijn.
  • Bedrijven die vacatures willen vervullen met zzp-ers.